ZİKA VİRÜSÜ NEDİR?

« geri
ZİKA VİRÜSÜ NEDİR?

Sivrisinek ısırığıyla bulaşan bir virüstür. Zika virüsü en önemli özelliği ise hamile kadınlara bulaşa bilmesi ve bebeklerde ciddi derecede sağlık problemleri yaratan bir virüstür.
Zika virüsü aedes türü adı verilen sivrisinek türünden bulaşma gerçekleşiyor. Bu zika virüsün hiçbir belirti vermeye bilir ama genellikle grip hastalığında olan tipik baş ağrısı,kırgınlık, 38 C aşan ateş ve halsizlik olur. Birde göz arkasında şiddetli ayırt edici ağrılar olabiliyor. Hamilerde zika virüsü bulaşmasında ilk olarak bebeği düşük yapmaya yol açmaktadır.daha sonra bebeğin gelişimini bozarak kafa büyüklüğünün küçük kalmasına neden oluyor.

Zika virüsünün tedevisi bulamamaktadır. Vermiş olduğu sağlık problemlerini tedavi edecek bir tıp yöntemi yoktur. Ama yaz dönemlerinde havanında ısınmasıyla sivri sinekler durgun sulara yumurtalarını bırakarak üremeye çalışırlar . bunu önüne geçe bilmek için gözlem yaparak ULUSAL İLAÇLAMANIN  tercümeli kadrosundan destek alarak durgun sulara yaz dönemimde belli aralıklarda larva (sivrisinek yumurtası) ilaçlaması yaptırarak çevresiniz bu sivrisineklerin üremelerine engel olabilirsiniz.
 



Diğer Başlıklar

GİDERDEN BÖCEK GELİR Mİ?... GİDERDEN BÖCEK GELİR Mİ?...

Giderden böcek gelir mi endişesini sürekli duyarız. Hama...

© 2014 - 2024 ULUSAL ÇEVRE SAĞLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Bursa ilaçlama, haşereler ile mücadele, fare, hamam böceği, pire, kene, sinek, arı, karınca ilaçlama hizmetleri
Bursa ilaçlama | Bursa ev ilaçlama | Bursa böcek ilaçlama | Bursa ilaçlama fiyatları



Adres: Yeni Karaman Mh. 13. Degirmen Sk. 3/A 3/B
Osmangazi / BURSA
Telefon: 0.224. 249 0 400
Fax: 0.224. 249 0 700
www.ulusalilaclama.com info@ulusalilaclama.com